January 02, 2008

Elucubratii

Muzica preferată, cana de cafea rece şi amară; aceleaşi gânduri de ieri, aceleaşi de mâine. Cel mai adesea în dragoste, inima ţi-o fură cine n-are nevoie de ea. Dezamăgiri inutile. O femeie nu uită niciodată prima ei iubire, însă cel mai important rămâne bărbatul de lângă ea.

Prieteni lipsiţi de prietenie – o metaforă reuşită, un adevăr crud. O mulţime de clowni cu pretenţii de scriitori geniali se închid în turnul lor de fildeş, observă lumea printr-o perdea, iar apoi vând definiţii second-hand despre dragoste şi viaţă. Eterni adolescenţi ale căror „comori” vor rămâne mereu frustrarea şi nesiguranţa. Eterni virgini care-şi strigă virilitatea în cele 4 zări. Vulgaritatea boemă este marea artă a momentului. Nuca aplicată mai forţat decât e nevoie în perete provoacă sentimente inefabile. Genii pustii privesc dezgustate în jur în timp ce se scufundă în pahare de gin tonic; e singurul aliat când nimeni din jur nu se ridică la sublimele lor aşteptări.

Mai comod decât să ne autocunoaştem, ni se spune că este să repetăm succesele părinţilor.

Nu văd, nu aud, dar îţi simt parfumul. La fel de ieftin ca tine… Ne desparte un zid prin care-ţi închipui că nu pot vedea. Nu te cunosc, dar ştiu cine eşti. Îmi e de ajuns ca tu să nu mă poţi păcăli. Nu-mi poţi impune să gândesc ca tine. Micuţă larvă, ca să devii fluture ai nevoie să-ţi crească aripi.