December 19, 2009

À mon avis, Facultatea de Litere de la Universitatea Ovidius din Constanţa ar trebui să aibă o specializare numită Jurnalism - Franz Kafka. Vineri am luat vacanţă şi iar fac crize de anxietate şi mă trezesc la 6 dimineaţa din cauza coşmarurilor, pentru că nu ştiu dacă trebuia să fi făcut deja cerere pentru susţinerea lucrării de licenţă bla bla bla. La M2 e o ceaţă mai densă decât în Londra. Profele mele se comportă de parcă e prima dată când au studenţi în general, nu doar studenţi pe care-i coordonează la licenţă. Să presupunem, musai prin absurd, că tu, student la jurnalism, vrei să consulţi mai multe surse, să le încrucişezi [insert bla bla bla line here] şi te duci aşadar la profa nr.1 şi o întrebi ce tre' să faci şi ea îţi zice "...până pe 1 ianuarie!!!" huh?! apoi te duci la profa nr.2 care pare mai ...ancorată în realitate "nu ştiu, chiar, ia să întreb şi eu la secretariat" oh, boy! profa nr.3 ... ... hmm...
Profa nr. 1, îndrumătorul nostru de an, se uita că avem prea multe ore într-o zi şi ne întreabă "n-aveţi şi voi un îndrumător de an care să se ocupe de treaba asta?"
Profa mea de licenţă e de la Istorie şi Ştiinţe Politice...cam scumpă la vedere...mai ocupată decât Obama. Noroc cu asistenta ei care ne mai scoate şi pe noi din întuneric şi ne spune cel puţin care e procedura pe la ei pe la facultate, cum trebuie făcute cererile, unde trebuie depuse etc. Tanti secretara de la Jurnalism pare însă a fi familiarizată numai cu ceafa de porc. Ne trimite să luăm cereri de la xerox, de la xerox tantiile alea ne trimit înapoi la secretara grasă şi neprietenoasă. Secretara spune că ea nu are nicio treabă şi că noi discutăm numai cu prof. coordonator. Oh, boy!
A, să nu uit: banii pe abonamente se decontează numai anumitor persoane?