January 20, 2012

Interitus Dei prezintă „Strâga”

Vineri, la Cityplex Constanţa, precedentul a fost creat: Interitus Dei au lansat mult aşteptatul clip al piesei „Strâga”, cu participarea excepţională a actriţei Mirela Pană. Trupa a devenit astfel prima din România care a lansat un videoclip într-o sală de cinematograf.
Dacă mai era nevoie, băieţii de la Interitus au dat dovadă că cei de la Constanţa do it better, chiar şi atunci când vine vorba despre doom gothic meets folk metal. „Strâga” e un mini proiect inedit pentru trupa Interitus Dei, care în 18 ani de carieră nu mai interpretat o altă piesă în limba română.
Timp de aproape un sfert de veac, Interitus Dei au rămas consecvenţi în promovarea aceluiaşi gen muzical care le-a atras succesul şi aprecierea atât în România, cât şi peste hotare.
Anul acesta, după o pauză de trei ani, în care să nu se creadă că au hibernat, metaliştii de la Interitus lansează cel de-al cincilea album de studio ce va purta numele „Occult”. Primul single extras de pe album, „Strâga”, reprezintă cumva un tribut muzical adus culturii folclorice româneşti. Prima melodie în limba română, ce poate fi considerată un fel de piatră de încercare în evoluţia trupei, aduce, după cum spuneam, şi un sound nou care vine ca o provocare pentru urechile ascultătorilor iniţiaţi. „Strâga”, se vrea o pată de culoare şi nicidecum o turnură radicală a profilului muzical al trupei.
Interitus Dei şi-a consolidat poziţia în panoplia trupelor rock din România şi a arătat că încă mai are destui aşi în mânecă pentru a aduce scena metal din România ...un pic mai în faţă.