January 16, 2012

Lansare Interitus Dei, la Cityplex

Anul acesta, trupa constănţeană Interitus Dei, se pregăteşte de lansarea unui nou material discografic. După o pauză de aproape trei ani, în 2012 formaţia va lansa cel de-al cincilea full length din carieră şi plănuieşte şi un rebranding muzical.

Vineri, 20 ianuarie, de la orele 11:00, la Cityplex din Tomis Mall metaliştii îşi aşteaptă fanii pentru lansarea celui mai nou videoclip intitulat „Strâga”. Prezentarea videoclipului piesei extrase de pe viitorul album va fi însoţită şi de proiecţia „making of”-ului producţiei. Evenimentul este unul inedit atât pentru muzicieni, cât şi pentru publicul de rock. Interitus Dei va deveni astfel prima trupă din România care lansează un videoclip într-o sală de cinema.

Single-ul „Strâga” este prima piesă în limba română a celor de la Interitus Dei, iar linia melodică aduce noi influenţe în stilul deja consacrat al trupei. Piesa, interpretată în colaborare cu o cunoscută actriţă, conţine elemente specifice stilului folk metal, inspirate din mitologia populară românească. Strâga, după cum afirma Ruhan Terente, chitaristul trupei, este femininul de la strigoi, un simbol des vehiculat în cultura tradiţională a românilor. Videoclipul este conceput asemeni unui scurt metraj, a cărui poveste membrii trupei vor s-o ţină secretă pentru ca surpriza pentru public să fie una pe măsură.