September 12, 2012

"Wearable and nice" toamna astaTendinţele în streetstyle toamna asta păstrează, după cum era probabil de aşteptat, influenţele rock. Ţintele cromate sau aurii, lanţurile sunt accesoriile statement perfecte şi toamna asta pentru ţinute all black sau black + nude/neutral color. În ceea ce priveşte materialele, se poartă cam mult pentru gustul meu jerseul, dar şi pielea şi vâscoza. Stiliştii au decretat încă de acum multe sezoane că avem libertatea de a combina creativ şi plin de imaginaţie materiale şi stiluri aparent oximoronice. Aşadar, orice e posibil and sky is the limit.

Vom vedea pe stradă toamna asta cămăşi de vâscoză ieşind de sub sweatshirts accesorizate cu ţinte pe umeri, ţinute ce pot fi completate de nişte ripped jeans blue, black, red de ce nu şi în picioare o pereche de crocks sau biker boots. Iar asta e doar o sugestie de „look cuminte”, nu foarte sofisticat.

Se poartă şi stilul army combinat cu cel rock, dar şi elegant. Vom găsi cămăşi kaki accesorizate cu broşe supradimensionate din pietre semipreţioase.
Adevărate puddles of drools s-au scurs pe lângă accesoriile de pus la gât ce ne duc cu gândul la acele guleraşe apretate şi călcate pe care le foloseam la uniformele şcolare în anii ‘90. Aşadar, ladies, dacă încă mai păstraţi pe la naftalină guleraşele în cauză, e timpul să le scoateţi. Daţi repejor o fugă până la mercerie şi cumpăraţi un pumn de perluţe şi câteva ţinte şi aplicaţi-le după bunul plac pe guler. Veţi obţine un accesoriu preţios, versatil şi pe cât posibil original pe care îl veţi putea purta la un business meeting la fel de lejer ca şi la o întâlnire cu prietenele la cafea. 


În materie de genţi, de vreo doi ani cel puţin, supremaţia o deţine trendul impus de Mulberry şi cred că nu trebuie să mai explic de ce. 


Aminteam mai devreme de crocks şi de biker boots că ar fi în mare vogă sezonul ăsta. Ei bine, dacă vi se par mult prea masculini, butucănoşi whatever, aveţi la îndemână opţiunea pantofilor cu talpă platformă. Se poartă fustele creion combinate cu bluze sau cămăşi vaporoase simple sau, dacă vreţi să evitaţi look-ul de chelneriţă, cu imprimeuri florale.


Dacă ar fi să mă refer şi la culorile în trend toamna asta, aş merge pe negru, alb, gri, burgundy, kaki şi puţin albastru.

Well, v-am dat nişte idei, am enumerat some of the basics, însă ştiţi cum se spune: întotdeauna se poartă ce-ţi stă bine! Aşa că toamna asta puteţi da frâu liber imaginaţiei în materie de vestimentaţie, fără teamă că poliţia modei v-ar putea pândi după colţ!