April 27, 2016

Nivea Men Sensitive After Shave Balm - Cel mai bun primer? (Review)That awkward moment when you use more aftershave than your boyfriend or your dad... Dap, şi eu folosesc Nivea Men Sensitive After shave Balm pe post de primer şi ÎL ADOR! Prima dată şi eu l-am văzut la Nikkie Tutorials şi parcă nu-mi venea să cred ce-şi pune pe faţă! Am pus video pe pauză, i-am dat rewind... Da! Şi-a pus pe faţă aftershave pentru bărbaţi şi zice că-i primer. 

Nu m-a lăsat sufletul să nu încerc şi m-am dus dus în baie, unde exista produsul şi, în cel mai mare secret, cu degetele tremurânde, mi l-am aplicat pe faţă. A fost o senzaţie ciudată la început, mai ales din cauza mirosului specific produselor pentru bărbaţi. Mi-am aplicat apoi fondul de ten Max Factor Lasting Performance and I was good to go! 


Recunosc, nu obişnuiam să folosesc primer până acum vreun an. Eu, de regulă, îmi aplic crema de zi - un produs indispensabil pentru mine – şi apoi, normal, fondul de ten sau BB cream-ul. Am mai folosit HD Makeup Primer de la Bella Pierre şi pe cât de scump e, pe atât de prost mi s-a părut, însă despre acest produs cred că voi detalia într-o postare viitoare. 

Revenind la Nivea Men Sensitive After shave Balm. Am citit review-ul negativ făcut de Adela pe blogul ei şi aş ţine să precizez şi eu câte ceva. Eu am un ten gras, destul de sensibil, nu pot să-mi aplic orice tip de cremă pe faţă pentru că dacă nu-mi prieşte îmi apar imediat coşuri sau pete roşii de care cu greu scap. Cu Nivea Men Sensitive Aftershave Balm pe post de primer nu am experimentat niciun efect secundar nedorit, deşi, recunosc, era mare mea temere. 

Eu am porii deschişi, mai ales în porţiunea aceea dintre nas şi pomeţi şi cele care aveţi acelaşi tip de ten ştiţi cât de inestetic arată zona respectivă când aplici un fond de ten nepotrivit sau ai pur şi simplu tenul dezhidratat. Balsamul Nivea pe post de primer mi-a lăsat tenul mai matifiat şi mai hidratat sau cel puţin mai elastic decât crema mea de zi şi oricum, am observat un finish mult mai bun decât în cazul primerului profesional. Nu mi-a micşorat porii, însă tenul având per ansamblu un aspect mat şi hidratat, faptul că am porii deschişi nu a mai ieşit aşa tare în evidenţă. 

Mie mi-a plăcut şi aderenţa pe care i-o dă fondului de ten, care rămâne fixat perfect timp de 10 – 12 ore cât se mai întâmplă să stau eu cu tencuiala pe faţă într-o zi normală. Uneori, seara, mi-e milă să mă demachiez, aşa de mult îmi place aspectul natural pe care îl are tenul meu când folosesc primerul ăsta. 

Cu toată sinceritatea, eu recomand acest produs cu toată convingerea, mai ales că l-am încercat cu succes pe pielea mea şi îl folosesc în fiecare zi, fără să-mi fi uscat tenul sau fără să fi făcut coşuri de la el. 

  • Avantaje:
-          Este ieftin. Un flacon de 100ml costă în jur de 25 de lei, însă în supermarketuri se găseşte şi varianta travel size, la 30ml, care costă în jur de 8-9 lei. Şi nici nu vă trebuie unul full size, pentru că cel mic este destul de spornic şi ajunge o perioadă îndelungată.
-          Nu conţine alcool. Un mare plus cred, mai ales că ştiu ce face alcoolul aplicat pe faţă şi nu e drăguţ deloc.
-          Matifiază tenul şi îi dă un aspect hidratat, elastic.
-          Este răcoros şi calmant pentru piele. E totuşi un aftershave şi se comportă ca atare, însă pentru că nu conţine alcool, să nu vă aşteptaţi să înţepe sau să dea senzaţia aia de furnicături pe piele. L-am folosit şi după epilarea facială cu ceară şi s-a comportat excelent!
-          Funcţionează la fel ca un primer normal.
-          Nu este testat pe animale.
-          Ideal pentru ten sensibil. Da, îndrăznesc să spun asta, pentru că bărbieritul este practic o agresiune a pielii, iar dacă este eficient în calmarea pielii după un asemenea procedeu, cred că este şi suficient de bun pentru obrazul subţire al unei femei. 

  • Dezavantaje
-          Mirosul! Are mirosul acela specific produselor pentru bărbaţi şi, chiar şi după ce aplici fondul de ten, mirosul poate persista pe piele şi până la trei ore, lucru destul de deranjant, cel puţin din perspectiva mea.
-          Este un pic dificil de manevrat. Din cauza structurii sticlei şi a consistenţei produsului este posibil să scapi pe degete un pic mai mult produs decât ţi-ai dori sau pur şi simplu să-l ripiseşti... Dar după ce te prinzi de şmecherie, devine mai uşor.